Terveink

 

Mivel minél jobb és magasabb színvonalú diagnosztikai és gyógyító munkát szeretnénk végezni, folyamatosan fejlesztenünk kell a gépparkunkat és a diagnosztikai készülékeinket. Az elektrofiziológiai laboratóriumunkban az EEG készülékek felújítása egyre inkább nélkülözhetetlenné válik, mivel a gyakori meghibásodások miatt többször kell ismételni a felvételeket. Az epilepszia műtét előtti monitorizáló egység létrejöttét is sikeresen támogatta alapítványunk. Távlati céljaink közt szerepel a monitorizáló további fejlesztése és egy alvásdiagnosztikai labor kialakítása.

Az országban szinte egyedülállóan végzünk EEG vizsgálattal együtt különböző neuropszichológiai vizsgálatokat. Élen járunk az olvasási nehezítettség, a figyelemzavar, a különböző memóriaproblémák pontos diagnosztikájában, ami szintén szoftver és eszköz igényes. A pontos diagnózis alapján személyre szabott fejlesztés segítségével, látványos eredmények érhetők el. Ez érvényes a gyógypedagógiai fejlesztésre is.

A nyári táborok szervezése a hosszú évek során az egyik legfontosabb hagyományunkká vált. A nyári táborok jelentősége elsősorban abban rejlik, hogy ki tudják egészíteni az epilepsziás gyermekek otthoni ellátását, hiszen olyan dolgokra hatnak, amelyek a gyógyszerek számára nem elérhetők. Ezek pedig az önbizalom, a kortársakkal való kapcsolat, a családtól való függetlenedés, illetve a betegségtudat miatti szorongás és az önelfogadás hiánya. A gyerekek közül sokan először életükben (különösen a súlyosabb epilepsziaformákkal élők) nyaralhatnak szüleik nélkül, hiszen ők az átlagos táborokba nem mehetnek el.

Szeretnénk minél többet tenni az epilepsziával élő emberek társadalmi integrációja érdekében. A gyermekek beiskolázását, pályaválasztását és a szocializációjukat is figyelemmel kísérjük. Üdvözöljük az Európa Parlament 2011. májusában kiadott deklarációját az epilepsziáról, ami kihangsúlyozza azokat a fizikai, pszichés és szociális problémákat, amelyekkel az epilepsziás embereket érik.